Internship Noob

20.2.17

Hi there!

Say hello to intern noob/newbie (yass, that's me!). Week 4 of my internship and how's so far? Hell yeah, I'm getting more and more comfortable dan kinda dah familiar dengan plan lokasi meja staff dan bilik staff. Plus, I is makin kenal one by one staff kat situ. Hmmmm, talk bout first day duluuu lak, sangat lah noob habaq hang! Hari pertama aku kebanyakannya hanya senyummm dan hanya mengangguk bila diajukan soalan "Okay tak ni?" "Bereh dok?". That's soooooooww not me meh. Aku kinda talkative dan bengong-bengong juga orangnya tapi tulahh bila masuk tempat baru plus lone ranger, tetiba acah pendiam penyegan pemalu penyopan lak.

Bukan acah lol tapi take time biasakan diri lu. Haha.

Kerja? Alhamdulillah, takat ni tak duduk bersahaja kat meja. Even first day dah dapat 4 file setebal lebih 4cm + more than 100 document untuk diminitkan. Yang show-off tengah me-minitkan file nipis-nipis tu takyahhhh nak cakap banyak kerja sangat lahh. Haha. K gurau. Untuk pengetahuan, post ini dah lama berhabuk dalam Draft dan dah berapa kali mengalami proses peng-editan tapi ni ambil masa sat update cuz I'm gonna update lain punya cerita pulak.


You Might Also Like

12 뚱

  1. selamat menjalani latihan praktikal dgn baik :)

    ReplyDelete
  2. Good luck intern!

    btw, sampai bila intern?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!

      Sampai penghujung bulan 6 ni T__T.

      Delete
  3. Selamat berpraktikal. Kaut ilmu sebanyaknyaa. Cehh, bajet je nasihat. Saya dulu masa praktikal hmmmm. :P

    ReplyDelete
  4. happy practical-ing! paham sgt perasaan hari first tu.

    #randomblogwalking

    ReplyDelete
  5. Hehe.. So far, bereh dok?? Hehehehehe... All the best tauuuuu till the end of internship ni nanti! Seronok, timba pengalaman bekerja dalam bidang sendiri, kenal orang-orang baru dengan fiil masing-masing, biasakan diri dengan environment baru. Tetibe rindu pulak nak praktikal balik. Hahaha... Doakan kite dapat kerja tetap cepat k! Thank you ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah so far dah okayyyy dah kenal most of the staff. Itu lahhh macam-macam ragam & perangai rupanya kat tempat kerja ni. Kalah zaman belajar dulu.

      Aminnnn! Semoga awak dapat kerja cepat-cepat ;)

      Delete

Big no for harsh words ^^ *throw hearts*
Arigato gozaimasu for the comment! *wink wink*