Thursday, 15 September 2016

Pergh. 

Raikan cinta gituh. Anyway, tahniahh Ikaaaa. Alhamdulillah, tengahari tadi adik maniss kita ini dah selamat bergelar isteri kepada pasangan pilihan hati beliau, Fadzlin bin Rashid di Masjid Padang Bongor, Kota Bharu. Pufff ayat program kekahwin sangat. Haha. It's a simple reception tho tapi meriah dengan kehadiran sanak-sedara dan teman-teman terdekat. 

The most rilex bride ai ever seen

Moment when dua hati bakal menjadi satu. Gituuuuuh.

Mungkin Mektin yang nak kahwin tadi sebab tu ketor-ketor amek gambar

So, empat dah selamat grab title bini-orang, lagi dua masih berhuhu. Actually lagi sorang ni ha sebab Mektin tu anytime ja dari sekarang. Guess that, korang anak beratur ramai dulu lah kot baru aku kahwin. *sigh*. Dah laaa, selagi tak kahwin, selagi tu memanjang je ayat cliche. Orang tak laku beb, macam ni la haaa, hanya mampu tengok kawan-kawan naik pelamin & dapat anak dulu. Haha.

Not-so-much picasa from us on Ika's big day. Entah kenapa tadi macam kalut semacam. Bergambar pun macam kalut-kalut gitu. Pardon for the kejap-kecik-kejap-besar size of watermark, maklumlah pakai camera phone yang pelbagai, size pun jadi pelbagai. Ai is malas nak measure dah, main taruk. Ouh hah, nanti dapat official photos from Soho Foto, ai up balik dalam ni. K bai.

While waiting for bride to change her outfit

The ones yang masih berhuhu

Yass berjaya ajar pengantin buat Hearteu


.
.
.
.
.
P/S: Mana gambar yang over flawless tu dari camera phone Oppo Mektin. Oppo gais, memang terkenal dengan camera "flawless"nya. Haha.
Raikan Cinta Atika & Fadzlin
September 15, 2016

Raikan Cinta Atika & Fadzlin

Sunday, 11 September 2016

Assalamualaikum baby H.I. 

Welcome to this worldly life dan paling penting, welcome to our family. You're now officially one of Team Fauzi's Clan. Lama tahu Tokmi, Tokbah dengan makcik-makcik awak berserta dengan paksu awak ni tunggu awak keluar. Lepas 7 hari overdue dari tarikh sebenar, keluar juga eh awak. Satu family kalut semacam nak tunggu awak keluar tauuu. Almaklumlah, cucu dan anak sedara first dalam Fauzi Clan mana tak kalut kan. Haha. 

Nama si baby dah ada tapi panggilan untuk baby ke makcik dia ni takdak lagi. Any suggestion gais? Kak Ina okayy la dah selamat panggil Cik Ngah sebab dia anak kedua, Aiman pulak Paksu sebab si bongsu tapi aku dengan Aghah anak ke-3 dan 4 ni nak panggil padia? Cadangan pleeeease. Haha


uh btw, Selamat Hari Raya Eid Adha. Tahun ini tersangatlah suram hari rayanya sebab beraya dengan rumah yang agak tunggang langgang. Rumah currently tengah renovate tapi tak sempat siap lak sebelum raya. Hermm redho je la.

Last but not least, yeahh I'm officially become an aunt! Congrats to ma self. LOL. Serious happy weh dapat anak sedara. Like 24 hours nak tahu pasal baby je. Ye la sebab baby ada kat Ganu sekarang ni, makanya hanya mampu tunggu update gambar dari Abe kat WhatsApp family. Haha. Ok la, dah banyak sangat merapu ni. Maklumlah, orang tak beraya kan, that's why mereput depan laptop je ni. Keke.

Till then, Assalamualaikum :)
Baby H.I
September 11, 2016

Baby H.I

Thursday, 8 September 2016

Holla. It's me yo. Yass, me. 

It's been awhile tho since ma last post. Cliche reason, there's nothing to write up. So, Ahad 4hb lepas secara rasminya dah mula semester untuk tahun akhir aku. Ahad tu daftar kolej sebenarnya, 5hb baru mula kelas. Talk bout this semester, kinda mixed feelings. First yeah excited sebab ai is dapat bilik berdua yang mempunya meja belajar didalamnya. Can you imagine sem akhir baru ai dapat bilik ni, sem sebelum ini mengalah bagi kat orang je. Thanks yo pengurusan kolej. 

Second, awkward. Untuk sem ini kolej dengan rajinnya mengatur sendiri nama-nama rakan serumah. Ringkasnya aku duduk satu rumah dengan orang baru yang I don't even know and meet before this. Apa pun, so far they being a good juniors and hopefully kekal hingga ke hujung sem attitude sebegitu. Harap takda lah yang pengotor ke, tak reti nak kemas rumah apa ke eh. Sama-sama kita bagi kerjasama okeng hadek-hadek :)

Third, afraid. Takut nak mula belajar untuk semester 6 ini sebab kebanyakan paper kinda mencabar. Dengan gossip subject ni susah la, lecturer ini susah la. Haiyooo aku paling tak suka gossip macam ni. Let's all study hard la tanpa fokus nak paper senang dan lecturer senang je memanjang. It's good to have lec yang sempoi, senang, suka buat lawak, subject yang senang etc tapi kalau asyik bersenang lenang je, bila nak rasa cabaran belajar, ye dak? 


That's all for my not-so-interesting post for today. I'm at home now for cuti Raya Haji actually. While everyone tengah fefeeling excited untuk sambut Raya Haji, aku kinda excited waiting for my first and only one baby niece yang tak keluar-keluar lagi dari 3hb. Gosh, baby niece, bila nak keluar? Like, Fauzi Clan just can't wait anymore lahh. 

Makcikk awak ni sanggup tauu ponteng kelas Rabu Khamis lepas semata nak teman ayah awak drive lepas sampai dari Sabah tapi sekali tak jadi keluar pulak. Hadehh la babyyy. Haha. May Allah ease everything for my SIL and babyyy niece. Doakan yang terbaik buat mereka awok-awok semua dehh. Till then, Assalamualaikum :)
Menuju Puncak | Sem 6
September 08, 2016

Menuju Puncak | Sem 6

Saturday, 13 August 2016

Tak pernah-pernah ai pi kenduri kahwin sampai ke Tumpat tapi sebab classmate dip punya pasal, relakan hajo. Itu pun nasib baik sebab ada geng TLG juga yang nak pi, kalau tidak memang idok nak sampai sana. Sepanjang perjalanan ke sana kami dalam kereta searching for pengantin's house more like, 

"Betul ko jalan ni?"
"Belok kiri ko kanan ni?"
"Mana sekolahnyo takdok pun?"
"Haaa tuuu tanyo pakcik tu"

Lepas bersusah payah belok kiri belok kanan, masuk lorong tu lorong ni, jumpa segala simpang dan cabang, sampai juga kat rumah pengantin. Paling bengong bila sampai je daerah Tumpat, Saroh & Mektin started to interact in Kelantan-Siam slang. Sampai sana dalam 3 lebih nak pukul 4 macam tu, makan-makan then bergambor. Sis pakai outfit raya ritu je sebab last pakai pun raya hari tu jugak. Takkan nak bior berhabuk dalam almari tu je kan. Haha. 

Sebab pose hearteu tangan tu kena mark suka layan kdrama haha

Paksa bride suruh buat pose "opocot-mak-kau-terkejut"

Dulu si Ady ni pernah kami boikot secara senyap sebab dia ni jenis "rajin" nawww. Aku ingat lagi masa tu kelas Math (well OM dulu belajar Math okayyy hahaha), boleh dia pi cakap kat Miss Math (Miss Amirah actually tapi kami sesuka hati bagi nickname "Miss Math") pasal homework yang Miss bagi sedangkan masa tu Miss tak ingat punn. Kalau kami siap homework tu takpa, tapi jadi berangin sebab tak siap. Haha. Bengong. 

Zaman muda remaja gais, jangan dikisahkan sangat. 


Ouh btw, pengantin dah tukar outfit bahagian kain. Serabut katanya kain meleret-leret. Pengantin lelaki pun sama, dah tukar pakai baju melayu akad nikah ja. Bergambar lak iolls bergambar dengan pengantin perempuan je sebab pengantin lelaki kalut duk basuh periukk kat belakang. Haha. Just kidding. Dia duk melayan tetamu kat bawah, kita orang cilok Ady naik rumahh bergambar sat. Haha. 

Lastly, congrats Ady & Azlan. Semoga dikurniakan Ady Jr & Azlan Jr yang comel-comel :)

Ai pinjam pelamin orang je, tak mampu nak naik pelamin sendiri lulz
Majlis Kesyukuran Zulaiha & Azlan
August 13, 2016

Majlis Kesyukuran Zulaiha & Azlan

Thursday, 11 August 2016

Yass. 

Dah dapat result. Terima kasih UiTM sebab hantar email awal semalam. Takde nak kena jadi burung hantu lama sangat menunggu email. Nasib baik juga hantar email awal sebab Lumos dah tak boleh pakai weh. Tak tahu kenapa. Sayang betullah, mohon yang berkenaan ambil tindakan fix balik Lumos tu. Ai guna Lumos bukan takat nak check result awal je eh, ai juga untuk timetable juga. Sayang lah kalau tak leh pakai dah.

Kinda "Yasssss" feeling

So, back to result semester 5. Alhamdulillah walaupun ada penurunan. Banyak mana turun? Kalau dari GPA sem lepas, turun 0.3 je tapi dah cukup untuk aku say adios Hi-Tea next sem. Haha. Untung dah dapat souvenir Hi-Tea sem lepas, tak ada kempunan sangat. Talk about penurunan pointer ni, memang dah dijangka pun sebenarnya. Dari sem lepas punya subject aku tak tahu nak target yang mana satu A.

Mula-mula macam, "Ok yang ni target A, yang ni target A" tapi bila dah hadap assignment, test, macam tetiba jadi, "Redha lahhh dapat apa pun" and end up smua pulun ikut suka. Past 2 semester (semester 3 & 4), aku ada target subject especially elek tapi sem lepas elek pun haru biru weh.

Who cares bout grade janji semua pass ;P

Anyway, terima kasih Allah untuk result kali ini. Terima kasih juga semua lecturer yang sudi bagi markah kat saya walaupun masa final ritu saya tak tahu jawab mende. Yang paper sebelum raya, sibuk nak balik beraya. Yang paper lepas raya pun sibuk nak balik juga. Hadooi student kan macam ni lahh. Haha. Madam dan Sir sekalian, thanks for everything. Thanks juga kat groupmate assignment aku yang sehidup semati buat assignment sesama dan tak biarkan aku buat kerja sorang-sorang. 

Ya know what I mean right? Haha.

Nah heart-eu buat lecturer dan groupmate

Btw, good luck mana yang tak check result lagi tu. Betapa tabah dan sabarnya korang sebab sanggup tidur dulu, check result pagi ni. Kalau ai memang tak terlena jawab dia. Tahniah buat yang cemerlang! Dan berkabung buat yang tak berapa nak cemerlang macam aku sem ni. Sepp sikit, kita geng. Hahahaha. Gurau. 

Alaa rilek ar, baru turun sikit pointer takkan nak berkabung kot. Let's have fun with all you've got. Puff bajet nak speaking je. Aku having fun je sebab satu, memang dah jangka akan berlaku perubahan pointer, satu lagi sebab aku tahu takat mana usaha aku sem lepas. Jangan give-uppp kayyy. Aku pun takat ni tak give up lagi ni, siap berkobar nak masuk sem baru. Tapi kita tunggu dan lihat lama mana perasaan berkobar ni bertahan. Haha. Insha Allah, sem 6 nanti aku usaha double triple lagi. 

Kata tak nak bayar PTPTN kannn, kena lahh kejar first class! :)

Road to tak-nak-bayar-ptptn

Puff enough. Too much bebelan mengarut. Last dari aku, whatever your result, be grateful, syukur Alhamdulillah and nevahhh give up. Tahniahhh dan good luckk koraaang :)

Bye.
Sem V | Final Exam Result
August 11, 2016

Sem V | Final Exam Result

Wednesday, 10 August 2016

Hari ni kecoh kat Twitter, Facebook, group WhatsApp pasal result permohonan kolej. Ramai Part 6 gagal kolej. Katanya sebab intake ramai untuk kemasukan bulan 9 ni. Puffff. Ketidakadilan bagi Part 6. Ok takpa lagi, depa yang gagal ni buat rayuan. Ye lah, tak nak lah give up awal-awalkan. Alang-alang ada permohonan untuk rayuan, mintak aja. Lepas tu bila ditanya pada pengurusan yang Part 6 ada chance ke tidok untuk berjaya rayuan, jawapannya,

"Ye. If ada penempatan lebih baru kita bagi part 6. 
Cari rumah sewa je. Dah lame sangat stay kolej."

Kalau aku jadi orang yang menanyakan perkara tu kat staff then dibalas dengan jawapan sebegitu, perghhh menangis depan handphone terus baq hang. Aku Alhamdulillah, check semalam dapat. Tapi kan bila ramai sangat takdapat aku rasa nak check sekali lagi je dalam sistem tapi takut tetiba jadi gagal pulakk kanggg. Pengsan ai. 

Makanya sekarang depa semua ni tengah confius nak tunggu rayuan kolej atau terus cari rumah sewa. Rumah sewa ni pun satu hal gak, mana boleh main cop-cop wey. Kalau kata nak stay, bayar deposit, sem depan masuk rumah. Lambat bagi kat orang lain. Huish kalau aku memang tak tidur malam dah ni duk memikir pasal kolej ajo. Dah la Jumaat ni result. Nak pikir pasal result lagi. Haaaaa gila laa wehh. 

Bertabahlah awak-awak semua. Saya doakan yang terbaik buat awak-awak semua. Untuk seminggu pertama sementara nak tunggu result rayuan tu, boleh mai menumpang rumah ai dulu kalau mahu. Tapi yang ai kenal-kenal je lah. Yang tak kenal, that's nono. Haha. Ai pun tak tahu juga macam mana perangai dan ghupe housemate sem depan ni sebab kolej dah buat sistem baru kan, meng-campur-aduk-sesuka-hati-dia-rakan-serumah untuk kita. Puff.


Again, bertabahlah buat saya dan awak-awak semua. Semoga hati terus sado terima ujian Allah ni. 

Amin. Bye, Assalamualaikum.
Gagal Kolej
August 10, 2016

Gagal Kolej

Monday, 1 August 2016

Pergh.

Dah masuk 24 weh. Achievement to proud of? Tak hado. Kan aku dah cakap hidup aku ini membosankan. Orang lain by 24 dah ada business/kerja sendiri, dah ada keluarga baru siap pakej baby sekali. Aku bila 24 tahun masih struggle nak print nota, kejar pointer, busy ke sana sini buat assignment. Love-life tak yah cakap lahh, lagi lah tak ada. Bosan much right?

Anyway, happy birthday Hani Musfirah Mohd Fauzi!  Semoga kau menjadi seorang insan yang kuat fizikal dan mental, istiqamah perbaiki diri dunia dan akhirat, sentiasa menjadi yang terbaik buat Umi dan Abah even you have nothing to be proud right now. Semoga hati kau ikhlas dalam melakukan segala tugasan dan sado dalam menerima ujian dan cabaran.


As for the celebration, nothing's much. Just a sweet and warm wishes from beloved families and crazy gangs. Ain't got no poblem meng walaupun tak hado birthday cake, gifts. Little treat from Abah kat KFC tadi pun dah mencukupi dah pun. Janji masing-masing kekenyangan. Keke. Lagipun aku tak biasa sambut-sambut birthday ni. Kinda awkward. Weirdo kan? Birthday aku lah birthday orang lain aku sambut jo.


Btw, thanks for all the wishes everybody walaupun aku tahu, hangpa semua bukan ingat pun tapi nasib baik ada FB punya birthday reminder kannn. Haha. Ai takde kawan ramai pun sebab ai spesis yang akan jadi introvert bila sem-break. Lebih suka duduk rumah rather than keluar melepak dengan kawan-kawan. That's why ai punya birthday tak meriah mana. Yang ada ni pun kira bersyukur dah weyy sebab masih sudi kawan dengan ai. Haha.




Terima kasih. Semoga setiap doa dan ucapan kalian ini dimakbulkan Allah. Amin :)

#teambirthdaybulan8
#teambirthday1august
#meturn24
August 01, 2016

#meturn24

Tuesday, 26 July 2016

12.08.2016

Scroll Twitter nampak tarikh ni, scroll IG nampak lagi. Scroll FB pun sama nampak jugak. Perghhhhhh gila wehh kejap je dah nak keluar result. Aku baru je habis exam 20 hb hari tu tuptup semua dah beriya share tarikh keluar result dengan caption "Tak sabar". Pergh hebat weh sep awookkk tak sabar nak tunggu result, aku ini nota ISM hari tu pun melekat lagi dalam otak ini. Ok menipu sangat. Padahal hari tu goreng je pun. Nota ke apa yang dibaca semua ke laut.

Yang tak sabar tu sah-sah dah habis exam sebelum raya lagi, tak pun geng-geng intern yang dah final sem. Tunggu nak grad je, sebab tu tak sabar kan nak tengok result. Aku kat sini baaaaaaruuuu dalam mood nak menikmati cuti. Makanya, yang duk share pasal tarikh result tu mohon mengerti kalau aku biarkan post korang berhuhuhu tanpa like macam tu ja. Keke.

Izinkan ai tenang seketika la wey tanpa memikirkan pasal result ke apa ke yang sama waktu dengan UiTM Puncak Perdana dan Kolej Jasmine. Lagipun ai memang tak nak pikir langsung pasal result sebab ai tahuuu prestasi ai terukk nauuu sem lepas. Ai rasa tak layak pun nak check result. Huhu. Ok merapu. Tapi serious, memang tak letak apa-apa harapan pun kat result janji all passssss. Hahah


Setakat ini sahaja post merapu dari ai. Takde idealah wehh nak update entry baru. Almost everyday and everytime bukak blog, beriya ni nak menaip untuk new post sekali bila jari jemari beruang aku ini diletakkan atas keyboard, terus jadi blank pulok. Kesudahnya berhabuk blog. Haish. Respect dengan blogger-blogger yang selalu ada idea menarik tak kisah pasal diri dia atau pasal apa-apa je lahhh untuk update new post. *salute*. 

Ehhh dah lahhh, kuat sangat dah ni merapuuu. Nak layan W jap. Haha 

K bai.
Tarikh Keramat
July 26, 2016

Tarikh Keramat

Wednesday, 20 July 2016

20 Julai 2016 |

Secara rasminya telah tamat semester aku untuk kali ini, semester 5. Currently at Shah Alam since Monday lagi dan Insha Allah malam nanti pulang balik ke Kelate untuk sambung balik cuti final sem yang tergendala gara-gara paper ISM552 lepas ghayer. 

Acanor paper ISM552? Senang citer kita orang satu kelas hanya mampu berserah agar sir redha je bagi markah kat jawapan goreng kami tu. Like satu kelas kata soalan susah and sir pulak bagi kami "padan muka" je. Haha. Mudah terhibur betul aku dengan Sir Padil ni.

Hmm lantaklah janji aku dengan Subhi puas hati sebab Audy exam sekali dengan kita orang jugak. Kira mood stalking terubat lah tengok Audy jalan masuk dalam hall exam semalam. Sebab dia punya account dah private so no more stalk-stalk. Kahkah. Bangang kami dua orang ni. Mohon jangan kecam.

Black and White Challenge katanya

As for penutup untuk semester 5 ini, aku cuma harap agar diri & hati aku ini mampu meng-ikhlaskan segala penat lelah buat assignment tak kira secara solo mahupun berkumpulan. Harapnya jiwa sis lebih sado untuk tengok result nanti. Tak harap lebih, janji semua lulus aku dah syukur.

Ok dah. Izinkan saya dan #teamlepasrayaadaexam ini sambung kami punya raya sebab #rayakansebulan. Haha.

K bai Assalamualaikum.
20 07 2016
July 20, 2016

20 07 2016

Saturday, 16 July 2016

Tamatnya Eid Fitri 1437H/2016.

Walaupun #rayakansebulan, aku dengan rasminya menamatkan Eid Fitri untuk tahun ini. Ceewah memandai je kan. Haha. Ai kan ada lagi satu paper, the last one so bagi lah chance kat ai bukak nota pulak. Kalau tak tamatkan mood beraya ni bila ai nak bukak notaaaaaaa? Senin ni ai ke Shah Alam sampai Khamis semata nak jawab lagi satu paper. Lepas tu baru ai sambung balik mood raya sampai habis Syawal walaupun dah takde orang kat rumah. Keke.

Terima kasih buat semua yang sudi memeriahkan raya ai tahun ini, sanggup ke rumah walaupun jem ya rabbi tahap nak baling satu-satu kereta. Keke. Ok lah ai gerak dulu. Eh jap, kenapa ber-ai-ai ni? Hmmm. K aku gerak dulu.

Assalamualaikum :) 


End of Eid
July 16, 2016

End of Eid

Thursday, 14 July 2016

9the Eid with the first baby boy in The L.Gegerians. 

Say Hi & Assalamualaikum to baby Ilyas Al-Faruqi, anok Puan Maryam Al-Faruqi kita ni. Eh saloh, Puan Maryam Al-Husni. Haha. Maryam was the third one yang grab title Mrs in the gang tapi Alhamdulillah yang pertama grab title Bonda. Plan nak jumpa, nak jumpa dengan baby tapi asyik tak jadi and the original plan nak pi esok tapi pagi tadi baru dapat ketemu, itu pun ber-rushing sebab petang tadi baby dah nak pi KL. Congrats again lah Maryam & seben. Haha.

And for Baby Ilyas, kalau ikut nama sweet makcik yang duk jaga baby bagi, Baby Il, sorry for disturbing ya sleep tadi. Mengacau je kan makcik-makcik awak ni? Tapi nasib baik baby Ilyas berjiwa sado, kita orang kacau macam mana pun tidur tetap tidur. Till we meet again babbyyyy. Tak dapat jumpa kat Kelate, kito ejah jumpa kat KL itu pun selagi ai tak habis belajar lagi ni la. Bila dah habis, tak dapat nak nolong hah. 

Upcoming next, waiting babiessss from Mekya, Saroh & Ika. 

Still having a good sleep even ada pengacau 3 ketul

The aunties being over excited dapat jumpa baby dan mak baby

TLG's Baby Boy
July 14, 2016

TLG's Baby Boy

Sunday, 10 July 2016

Arigato gozaimasu datang beraya ke ghumah 4th Eid lepas, my prefect's gossip gang!

Gang tu acah bunyinya macam ramai je kan? Padahal Esu dengan Mina je pun. Ok, plus Pokjat sore lagi even aku tak pernah bercakap dengan dia. Geng prefect Form 5 tahulah kot how pelik both of us. Partner bertugas tapi tak pernah bercakap. Aku pun tak tahu kenapa. Haha. Btw, thanks lah korang sebab gigih meredah jem semata nak datang beraya, terharu sis. Actually, si Mina ni je hah yang beriya nak datang sebab dah lama tak jumpa aku katanya. Alang-alang dia memang dah pi beraya dengan depa-depa ini, terus dia tarik ajak pi ghumah aku. Kot lah. Haha

Prefect's Gossip Girls 09 | Dorm 2D01

Bila jumpa depa ni serious rasa nak gathering geng prefect semua sekali. Someone please jadi mastermind buat reunion prefect. Haha. Anyway tenkiu gewe-gewe Mina, Kamarul, Piji & Pokjat ft Adik Mina sudi datang rumah iolls teman Mina beraya (bukan nak beraya sangat pun kan, datang nak berbuuuual je). Sorry lah iolls tak terlayan uolls, busy gossiping dengan Esu dan Mina ni ha. 

Plus aku tak pernah bercakap dengan gewe-gewe Mina ni (her besties actually), so can you feel how awkward am I tetiba nak bercakap dengan dia orang? 

Sis dah la pemalu orangnya. Chehhh.

Me ft Aime, Esu, Mina ft adik Mina, Kamarul, Piji & Pokjat

Thanks again yo! Raya next year datang lagi :)
4th Eid | Prefect's Gossip Girls
July 10, 2016

4th Eid | Prefect's Gossip Girls

Wednesday, 6 July 2016

Eid Mubarak everyone. 

Tahun ini sama dengan tahun-tahun yang lepas jugak di mana sis tak mampu lagi nak up gambar ber-caption-kan "Tahun pertama raya as suami isteri". Eh? Haaa menggatal. Gurau-gurau je. Apa pun, yang pasti raya kali ni lil bit different sebab this is the first time #teamfauziclan beraya dengan warna yang sedondon. Walaupun not 100% match tapi kira kategori dondon jugaklah.

It is the first time of our raya with new family member also! Kalau sebelum ni beraya bertujuh je, Alhamdulillah tahun ini berlapan. Insha Allah tahun depan bersembilan sepuluh sebelas mungkin? Haha. Last but not least, selamat hari raya maaf zahir dan batin lagi sekali. Maafkan segala silap saya sepanjang anda mengenali saya secara langsung mahupun tidak. Salam 0-0 okayyyy?

Dah. It's time to checkkk outt our 1st Syawal photoss.

- Formal version -



- Freestyle version -



Team raya laki bini. Keke

Team raya dengan menantu

Team raya single

- Acah acah outdoor -


Sisturh


- Behind the scene + photoboom -


Photoboomers 1

Photoboomers 2

Checking on their selfie

Mak mertua versus menantu

Ketupat manis pagi raya

Behind every girls ohsem photos, there's a sabor-je-lah man

SHRMZB 1437H/2016
July 06, 2016

SHRMZB 1437H/2016

Monday, 4 July 2016

So, last night was ma quality time with Umi making our tape atau dalam bahasa standardnya adalah tapai. You know tapai? Haha. Aghah then upload of picture of our tapai with a caption: 'Tape'. Aku dengan Aghah ni kalau bab bahan-membahan kat Twitter, FB mahupun IG memang la sukaaa sangat so aku bergurau lah dengan komen, "Sellotape?" maka nak dijadikan cerita ada this one IG's shop account mentioned me and explain everything bout tapai thot that aku tak tahu yang tape tu referring to tapai. 

Oh puh-lez, gambar kat IG adik aku terang-terang dah gambar tapai, takkan lah aku noob lagi nak ingat tu tape. Haha. Anyway, tapai dah siap. Kejap lagi project ketupat manis then malam ni project nasi dagang untuk juadah pagi raya esok. Eh esok dah raya lah. Happy Eid Fitri in advance olls :)

Till then, Assalamualaikum :)


Tape
July 04, 2016

Tape